Een logo op een T-shirt laten bedrukken, dat is waarschijnlijk de meest voorkomende opdracht voor een kledingdrukker. Op onze website kun je een eigen logo uploaden en zo zelf een T-shirt ontwerpen. Maar niet elk logo is direct al geschikt / gereed voor bedrukking. Ik laat je in deze blog zien hoe simpel dat op te lossen is.

Vaak bevat een logo nog een ongewenste witte achtergrond. En een logo met een wit kader eromheen bedrukken op een T-shirt is natuurlijk niet mooi. Het kan ook voorkomen dat een eigen logo niet in de juiste kleur is. Een wit logo op witte T-shirts is ook niet altijd handig. Beide voorkomende problemen worden in onze online ontwerp software heel simpel met één klik / één vinger opgelost.

Logo vrijstaand maken
Een logo dat een ongewenste witte achtergrond heeft moet dus vrijstaand worden gemaakt. Zo noemen we dat, een ‘vrijstaand logo’ is ontdaan van elke ongewenste achtergrond. De benaming ’transparant logo’ komen we ook vaak tegen, maar daar wordt eigenlijk iets anders mee bedoeld. JPG-bestanden hebben altijd een achtergrond. Veel mensen hebben hun logo in JPG en vandaar de meestal witte achtergrond. Hoe haal je die nu weg? Heel simpel. Je hebt geen Photoshop nodig, alleen maar onze website. De video hieronder laat zien met welke klik de achtergrond in een seconde verdwenen is.

 

  1. Je uploadt een logo op een T-shirt
  2. In het kleuren paneel klik je op het toverstafje
  3. De achtergrond is weg

Logo kleur veranderen
Het tweede probleem kan zijn dat je een logo hebt, maar deze niet in de juiste kleur is. Ook daarvoor heb je geen Photoshop nodig. Onze website biedt je alle gereedschappen om dit snel en simpel te veranderen. De video hieronder laat zien hoe je met één klik / vinger de kleur van jouw logo verandert.

 

  1. Je uploadt je logo op een T-shirt
  2. Je klikt op de gewenste kleur in het paneel
  3. De kleur is aangepast

Is het dan echt zo simpel? Ja! zo simpel is het. Nu kan het voorkomen dat jouw logo niet alleen een witte achtergrond heeft, maar ook in de verkeerde kleur is. Daar hebben we met het maken van de ontwerp software rekening mee gehouden. Heeft jouw logo beide problemen? Geen zorgen, gebruik gewoon de tweede video, oftewel pas alleen de kleur aan, de achtergrond verdwijnt dan namelijk vanzelf.

Wil je een logo vrijstaand maken, kleur veranderen en laten bedrukken op een T-shirt naar keuze? Ga dan meteen aan de slag en merk zelf hoe makkelijk het is. Klik op de button om te beginnen met ontwerpen:

Logo op T-shirt