organic

De wereld verandert in een hard tempo. Hoewel veel veranderingen de aarde niet ten goede komen bestaat er ook steeds meer inzicht wat wel een goede uitwerking kan hebben. Alleen dan moet iedereen meedoen. Wij doen mee, jij ook? Als je jouw steentje wilt bijdragen aan een duurzame consumptie dan doe je dat al door organic kleding te bedrukken bij ons.

Organisch Katoen

Conventioneel katoen kent een intensieve teelt. Er wordt veel water gebruikt en tevens pesticiden om ongedierte te voorkomen. Bij organisch katoen, ook wel bio-katoen genoemd ligt dat heel anders. Om te beginnen wordt er gewerkt met minimale hoeveelheden water, vaak nog gerecycled water ook. Daarnaast worden er geen giftige pesticiden ingezet om bodemuitputting tegen te gaan en de aarde te sparen. Bij biologisch katoen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Daarnaast maken de boeren gebruik van wisselteelt, wat inhoudt dat ze per jaar variëren wat voor gewas er op het land groeit. Hierdoor blijft de kwaliteit van de grond hoger, dus vochtiger, minder gevoelig voor plagen en vruchtbaarder. Er is dus minder water en mest nodig om prachtig katoen te laten groeien.

Verantwoord produceren

Naast het gebruik van bio-katoen in onze producten vinden we het heel belangrijk dat de mensen betrokken bij het productieproces in een veilige omgeving werken, tegen eerlijke vergoedingen. Al onze producten zijn daarom vervaardigd volgens de WRAP certificering. WRAP staat voor Worldwide Responsible Accredited Production. WRAP-certificering wordt over de hele wereld erkend als bewijs van sociale naleving in de kledingindustrie. WRAP certificeert alleen individuele productie-eenheden, zodat hun auditors een “ter plaatse”-perspectief krijgen van de activiteiten van elke faciliteit om ervoor te zorgen dat ze de conforme praktijken handhaven. Alle certificeringen moeten periodiek worden vernieuwd, afhankelijk van het niveau, en alle gecertificeerde faciliteiten zijn onderworpen aan onaangekondigde vervolgbezoeken tijdens hun certificeringsperioden.

Duurzaam bedrukken

De fabricatie van duurzame kleding is een ding, maar die mooie organic kleding moet natuurlijk ook nog bedrukt worden. Dat doen wij. (Als sinds 2002, online innovator en marktleider in Nederland en België.) Je hebt er al voor gekozen om organic kleding te laten bedrukken. Dan wil je ook dat het drukken zelf op verantwoorde wijze gebeurt. We hebben verschillende druktechnieken in huis, voor elke opdracht kiezen we de meeste geschikte techniek, voor het beste resultaat. Alle druktechnieken die we gebruiken voldaan aan de CE normen en zijn veilig in gebruik. Vanaf 30-50 stuks maken we gebruik van zeefdruk. Aantallen daaronder worden bedrukt via verschillende methoden. Dit alles resulteert in optimale efficiëntie en minimaal afval. Daarnaast werken we alleen met energiebesparende elektronica (A-label en Ledverlichting), in een goed geïsoleerde werkomgeving. Restwarmte gebruiken we om de productieruimte te verwarmen (wij hebben daarnaast geen ruimteverwarming!). Alle tonercartridges worden gerecycled. En al het afval wordt strikt gescheiden.

Het bedrukken van organische kleding

Op www.bedrukt.nl kun je kiezen uit een ruim aanbod van organische kleding, gemaakt van bio-katoen. Heb je al een ontwerp in je hoofd dat je wilt laten bedrukken? We bedrukken organic T-shirts, organic sweater, organic polo’s en organic hoodies. Daarnaast hebben we natuurlijk nog organic babykleertjes. Genoeg om uit te kiezen, samen met jou maken we iets organic moois van!

Organic kleding bedrukken