Shirt-ontwerper

Regelmatig krijgen we vragen van klanten die graag een afbeelding vrijstaand willen bedrukken op een t-shirt. Vaak gaat het hier om een bedrijfslogo of een mooi persoonlijk ontwerp. Eerst de vraag, wat is nu eigenlijk vrijstaand?

Vrijstaande afbeeldingen

Foto’s hebben automatisch een witte achtergrond in het bestand. Dit zijn JPG‘s, een JPG heeft altijd een achtergrondlaag. Wat je soms niet wilt is het bedrukken van een afbeelding op een t-shirt met achter de afbeelding een witte achtergrondlaag.

Shirt vrijstaand bedrukken

Shirt bedrukken met vrijstaand logo

Achtergrondlaag verwijderen

Op onze website hebben we een koppeling gemaakt naar een zeer gebruiksvriendelijke tool waarmee je in een handomdraai achtergronden uit JPG’s kunt verwijderen. De tool heet Lunapic en is voor alle Bedrukt-klanten gratis te gebruiken, zo vaak als je maar wilt.

Lunapic, de gratis tool

Op de website van Lunapic ga je in het menu naar Edit, Transparant. Hier kun je jouw eigen afbeelding uploaden. Klik op de kleur van de achtergrondlaag en het programma verwijdert deze direct. Vervolgens even opslaan als PNG of GIF. Dit zijn bestanden die namelijk wel een transparante achtergrond ondersteunen.

Vrijstaande afbeelding bedrukken op een T-shirt

Terug naar de ontwerp tool op www.bedrukt.nl. Heb je een leuk kledingstuk gekozen in de collectie? Dan is de volgende stap het uploaden van jouw aangepaste afbeelding / logo, onder de knop “LOGO“. Je zult zien dat de afbeelding op het kledingstuk wordt getoond, netjes vrijstaand, dus zonder ongewenste achtergrond.

Je kunt de Lunapic tool vinden op www.lunapic.com, maar nog makkelijker via een link in de shirt-ontwerper op www.bedrukt.nl.

Shirt-ontwerper

Zelf online shirts ontwerpen

T-shirts bedrukken